Barion Pixel

Adó, járulék változások 2023: minimálbér, gar. bérmin., eü. szolg. járulék,SZJA, TAO, KIVA, Új KATA, ÁFA, Helyi adó, EKHO, Gépjármű adó, TBJ, Szochó; EFO mértéke,ART-AIR-AVT, 2023 évközi adóváltozások és a TBJ év elején (e-learning)

Kisvállalati adóval kapcsolatos 2022 évközi és 2023 év eleji változásai

Az előadás tematikája:

I. Minimálbér és garantált bérminimum 

II. Egészségügyi szolgáltatási járulék

III. Adók 2023 év eleji változásai

Kisvállalati adóval kapcsolatos 2022 évközi és 2023 év eleji változásai

IV. Társadalombiztosítási járulék 2022 évközi és 2023 év eleji változásai

V. 2023. évközi adóváltozások

Kisvállalati adóval kapcsolatos 2022 évközi és 2023 év eleji változásai

1. Kisvállalati adó

A belépés és megszűnés szabályai

Transzferár

Interkvartilis tartomány

Medián

Technikai módosítások

2. Kisadózó vállalkozások tételes adója

A kisadózó vállalkozások tételes adójának megszűnése

Áttérés katáról társasági adóra

Tao. tv. 7. § (1) bekezdés ny) pontja, illetve 8. § (1) bekezdés j) pontja , Tao. tv. 16/A. §-a, illetve 16/B. §.

Előadó: Szücs Imre

A jelenlegi videó hossza: 16 perc

Tudnivalók a videók megtekintéséhez:

 • A teljesítéshez a filmet az elejétől végéig meg kell tekintenie;
 • A videó a lejátszó közepén mozgatott kurzornál megjelenő “Play” lejátszó gombbal állítható le, illetve indítható újra;
 • Előre-, illetve visszalépni, a filmekbe beletekerni nem lehet a naplózás hitelességének biztosítása miatt;
 • amennyiben ki kell lépnie a kurzusból, az anyagot a www.sironakft.hu oldalára belépve a “Fiókom”-ra klikkelve a “Kurzusaim” menüpont alatt érheti el ismét és az utolsó ellenőrző kérdéstől folytathatja a megtekintést;
 • A kurzus több videóból áll, ha nem ér egy videó végére, és így lép ki az oldalról, akkor a következő belépésnél elölről kell kezdenie ennek a videónak a megtekintését.
 • Az e-learning megtekintésére, teljesítésére 60 napja van, legkésőbb 2023.12.31-ig. Amennyiben nem teljesíti az e-learning képzést a megadott határidőn belül, a kreditpont nem adható meg. Ha kifutott a 60 napból, de még nem érte el a 2023.12.31-ei dátumot, akkor kérem jelezze ezt a szucsimreoktatas@gmail.com e-mail címen.
 • A videó megtekintése közben az oldal véletlenszerűen vizsgálja a jelenlétét. A rendszer azt ellenőrzi, hogy Ön a képernyő előtt ül-e, a videót nézi, hallgatja. Amikor megjelenik a jelenlétet vizsgáló gomb, “Kérem erősítse meg, hogy élőben követi a tartalmat!” akkor nyomja meg a “Megerősítem” gombot. Amennyiben a gomb megjelenésétől számított 60 percig nem nyomja meg, akkor a lejátszó felület kilép a videóból, Önnek következő belépéskor az adott videót/leckét (nem a teljes kurzust) újra kell kezdenie. Amennyiben a videó/lecke lejátszását megszakítja, mielőtt teljesítené az adott leckét, akkor a következő belépéskor az adott videó/lecke lejátszása az elejétől kezdődik.
 • Minden videó/lecke után kérdés(ek) van(nak), amire válaszolnia kell. Amennyiben többször rosszul válaszolt, az utolsó videót/leckét újra meg kell tekintenie, ami után újra lehetősége nyílik a kérdés(ek)re válaszolni. Csak ezt követően tudja a következő videót/leckét megtekinteni.
 • A videó megtekintése után automatikusan a következő szakaszra vált az oldal. A videó/lecke után van kvíz kérdés. Amikor megtekintette a videót, akkor az oldal alján megjelenik a “Lecke tartalom” felirat, alatta az aktuális videó címe található, klikkeljen a “Lecke tartalom” alatt található videó címre, így tud elnavigálni a kérdés(ek)re. Majd a következő oldalon válassza a “Kvíz megkezdése” gombot.
 • Egyszerre több film párhuzamos megrendelése, megtekintése nem lehetséges;
 • El kell jutnia az előadások végén a Vége (kreditpontos e-learning képzés) oldalig, akkor záródik le a kurzus, ha az oldal alján a “Megtanultam” gombot megnyomja.
 • A megszerzett kreditpontok igazolását a megadott e-mail címére továbbítja a rendszer, kérem ellenőrizze a spam fiókját is. Amennyiben nem kapta meg az igazolást, kérem jelezze a szucsimreoktatas@gmail.com e-mail címen.

A videó megtekintése után automatikusan a következő szakaszra vált az oldal. A videó/lecke után van kvíz kérdés. Amikor megtekintette a videót, akkor az oldal alján megjelenik a “Lecke tartalom” felirat, alatta az aktuális videó címe található, klikkeljen a “Lecke tartalom” alatt található videó címre, így tud elnavigálni a kérdés(ek)re. Majd a következő oldalon válassza a “Kvíz megkezdése” gombot.

Az előadáshoz kapcsolódó vetített diák pdf verziói és a kapcsolódó háttéranyag, a tematika letölthetők erről a linkről.

Üdvözöljük a Sirona Oktatási Központ Kft E-learning képzésén.

Sirona Oktatási Központ Kft

Képzések – 2023

Partnerünk a Netinas.hu Kft

Kérem erősítse meg, hogy élőben követi a tartalmat!